ARTIKEL: DE ALLERBESTE SERIES – MIJN AANRADERS

Marble-Macbook1

Zoals ik in mijn laatste vlog vertelde ben ik dol op series. Ik vroeg om aanraders van jullie, en wat kreeg ik er een hoop zeg! Daarom leek het mij leuk om ook míjn aanraders met jullie te delen. Mocht jij nog opzoek zijn naar een goede serie, of gewoon zin hebben in een leuk artikel, lees dan zeker verder 🙂

interessant

Narcos, Making a Murderer, Under the Dome

Mijn smaak in series is enorm divers. Van interessante series tot meisjesachtige series, vrijwel alles boeit me. Neem nou een Amerikaanse televisieserie over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, genaamd Narcos. Helaas staan er slechts 10 afleveringen op Netflix, maar er komt een tweede seizoen, yes!

Verder is Making a Murderer een mega interessante Amerikaanse documentaireserie! Making a Murderer vertelt het verhaal van Steven Avery, een man die achttien jaar lang onschuldig heeft vastgezeten voor verkrachting. Twee jaar na zijn vrijlating wordt hij aangehouden voor de moord op Teresa Halbach. Ik vond het een vrij ‘zware’ serie – maar wel héél interessant.

Ook Under the Dome vond ik interessant – tot en met seizoen 2 dan. Daarna wordt het erg zweverig, vind ik persoonlijk. Het verhaal gaat over een klein fictief plaatsje in de Verenigde Staten, genaamd Chester’s Mill, waar een mysterieuze koepel (dome) de stad omringt. Niemand kan Chester’s Mill nog in of uit gaan. Terwijl de inwoners gevangen zitten, breekt paniek en chaos uit. Wanneer militairen een oplossing proberen te vinden en het gebied aan de buitenkant van de koepel omsingelen, gaan sommige inwoners zelf op onderzoek uit.

spannend

Orphan Black, American Horror Story, Breaking Bad

Door naar de spannende series, te beginnen met één van mijn favoriete series aller tijden: Orphan Black!  De serie draait om Sarah Manning, die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Sarah neemt vervolgens Beths identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt het dat Beth Childs niet Sarahs enige kloon is.. Een serie over klonen klinkt misschien suf, maar Orphan Black is echt een van de beste series die ik ooit gezien heb! 🙂

American Horror Story heb ik al eens over geschreven. Laat je niet afschrikken door de naam, persoonlijk vind ik de serie niet zo ‘horror’ als het klinkt. Ieder seizoen heeft een volledig op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Een aantal hoofdrolspelers duiken in meerdere seizoenen op, maar in een andere rol. Seizoen 1 heet Murder House en gaat over een gezin dat komt te wonen in een oud, bezeten landhuis. Seizoen 2 heet Asylum speelt zich af in de jaren ’60 in een psychiatrische instelling. Seizoen 3 heet Coven en gaat over een heksengenootschap. Seizoen 4 heet Freak Show en gaat over een circusgemeenschap. Tot slot seizoen 5 genaamd Hotel, gaat (surprise) over een hotel en een moordzaak.

Breaking Bad heb je ongetwijfeld eerder van gehoord – een echte must-see serie! Walter White is scheikundeleraar. Op het moment dat zijn vrouw zwanger is van hun tweede kind, stort Walters wereld in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij terminaal ziek is. Walter heeft longkanker en lijkt niet lang meer te zullen leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger. Met de hulp van Jesse Pinkman, een uitgevallen leerling die in zijn klas heeft gezeten, maakt en verkoopt hij de drug crystal meth. Dit brengt uiteraard een hoop chaos met zich mee.

girl

Gossip Girl, Pretty Little Liars, Awkward

De bekende serie Pretty Little Liars draait om vriendinnen in het fictieve stadje Rosewood. Aria, Emily, Hanna en Spencer zijn samen met hun Queen Bee Alison onafscheidelijk. Als Alison op een avond plotseling verdwijnt, valt de groep uit elkaar. Een jaar later ontvangen Aria, Hanna, Spencer en Emily vreemde berichten van iemand die zichzelf ‘A’ noemt. A weet al hun geheimen en dreigt om hun levens tot een ware hel te maken. Terwijl ze proberen om een zo normaal mogelijk leven te leiden, ontrafelen ze steeds meer over Alisons mysterieuze verdwijning en zetten ze alles op alles om A te ontmaskeren.

Chuck Bass Gif

Nu ik ‘klaar’ ben met Pretty Little Liars, ben ik Gossip Girl opnieuw aan het kijken! Je moet ervan houden, maar ik vind het héérlijk om weg te zwijmelen bij de luxe levens van tieners aan de Upper East Side (New York). Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die ertoe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Enne, wie kent deze nou niet: You know you love me… XOXO Gossip Girl.

Laten we Awkward niet vergeten! Awkward is een Amerikaanse komedieserie. De serie draait om Jenna Hamilton, een tiener uit Palos Verdes in Californië die worstelt met haar identiteit, vooral sinds haar ongeluk in de badkamer voor een zelfmoordpoging wordt aangezien. Verwacht: knappe jongens, drama en vooral veel ongemakkelijke situaties. Helaas is de serie onlangs beëindigd.

vermakelijkMorgen is het eindelijk tijd voor.. seizoen 4 van Orange Is the New Black!  De serie draait om Piper Chapman. Zij wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause, een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje in voor een oranje overall. Deze serie moét je gezien hebben! 🙂

Ruby Rose Orange Is The New Black

Modern Family is niet voor niets bekroond met een Emmy en Golden Globe. De serie gaat over drie gezinnen die samen één grote familie vormen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven. Je moet wel van ‘droge’ humor houden, maar ik lig tijdens elke aflevering in een scheur.

En last but not least… Suits! Mike Ross is een briljante college dropout wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Per toeval loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiair(e). Harvey Specter is een van de beste advocaten in New York City. Zo komt Mike zelf ook te werken bij topadvocatenkantoor, terwijl hij geen eens een diploma heeft. Vul de rest zelf maar in… 😉

Lol, dit is onbedoeld een lang artikel geworden zeg! Maar goed, ik hoop jullie geïnspireerd te hebben. Laat het zeker weten bij de reacties als dat zo was. En mocht je nog een aanrader hebben voor een goede serie, tips zijn altijd welkom!

5 Comments

 1. Isa 21 juni 2016

  goeie aanraders, zelf ben ik super excited voor het nieuwe seizoen van PLL!

  Beantwoorden
 2. Anouk 19 juni 2016

  Oeh, zit nu op de helft in seizoen twee van Pretty Little Liars, maar vind het nu al een beetje saai worden. En na 7 seizoenen nog steeds niet weten wie A is? Pfoeh. Ik ga ook maar eens beginnen aan Orange Is The New Black. Ben benieuwd 🙂

  Beantwoorden
 3. Kim 18 juni 2016

  Ik hoor zoveel over Making a Murderer. Misschien moet ik ook maar eens aan die serie beginnen. Mijn all time favorite is gossip girl.

  Beantwoorden
 4. Melissa 16 juni 2016

  Veel kende ik al, maar een aantal ook nog niet. Je zou Reign ook eens moeten kijken, ik vind het echt één van de beste series die ik gezien heb!

  Beantwoorden
 5. Bernadet 16 juni 2016

  Once. Upon. A. Time. Die moet je echt even een kans geven, zo goed!! Ben inmiddels al bij season 5

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *