Nivea Reinigingsmousse – Verfrissend & Verzachtend

Nivea Verfrissende en Verzachtende Reinigingsmousse

Op zoek naar een fijne reinigingsmousse kwamen deze twee van Nivea op mijn pad. De blauwe zou verfrissend moeten werken – geschikt voor een normale tot gemengde huid. De roze zou verzachtend moeten werken – voor de droge tot gevoelige huid. Laat mijn huid nou net een beetje van alles zijn, de zoektocht naar fijne gezichtsproducten is voor mij niet gemakkelijk. Daarin ben ik vast niet de enige. Vandaar dat ik deze twee producten uitgebreid getest heb en ook met elkaar vergeleken heb. Lees vooral verder.

Zoals ik eerder zei – mijn huid is een beetje van alles. Ik heb een vette T-zone, mijn wangen zijn droog en mijn huid is over het algemeen vrij gevoelig. Daardoor wist ik niet welke reinigingsmousse het beste zou werken voor mij. Vandaar dat ik besloot ze allebei te kopen, te testen en het resultaat met jullie te delen!

 

Nivea Verfrissende en Verzachtende Reinigingsmousse

Ingredi√ęnten

Verfrissend

Aqua, Sor­bi­tol, Gly­ce­rin, De­cyl Glu­co­si­de, Diso­di­um Co­coyl Glu­ta­ma­te, Gly­ceryl Glu­co­si­de, Pru­nus Amyg­dal­us Dul­cis Oil, Pan­the­nol, Pro­py­le­ne Gly­col, Po­ly­qua­ter­ni­um-10, PEG-40 Hy­dro­ge­na­ted Cas­tor Oil, PEG-200 Hy­dro­ge­na­ted Gly­ceryl Pal­ma­te, So­di­um Sul­fa­te, So­di­um Chlo­ri­de, Ci­tric Acid, So­di­um Ben­zoa­te, Bu­tylp­he­nyl Me­thyl­pro­pi­o­nal, Ge­ra­ni­ol, Par­fum.

 

Verzachtend

Aqua, Glycerin, Decyl Glucoside, Alcohol Denat., Disodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Panthenol, Propylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Sodium Sulfate, Polyquaternium-10, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Benzoate, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Alcohol, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Parfum.

 

Nivea Verfrissende en Verzachtende Reinigingsmousse

Eigenschappen Verfrissend

NIVEA Essentials Verfrissende Reinigingsmousse verrijkt met vitamine E en Hydra IQ:

 • Reinigt de huid diep
 • Hydrateert de huid en helpt de natuurlijke vochtbalans te behouden
 • Zorgt voor een sensationele reinigingservaring dankzij haar zachte schuimformule en aangename geur
 • De formule met vitamine E is mild voor de huid

Resultaat: een sensationeel frisse huid.

 

Nivea Verfrissende en Verzachtende Reinigingsmousse

Eigenschappen Verzachtend

NIVEA Essentials Verzachtende Reinigingsmousse verrijkt met Amandelolie en Hydra IQ:

 • Reinigt de huid diep
 • Hydrateert de huid en helpt de natuurlijke vochtbalans te behouden
 • Zorgt voor een sensationele reinigingservaring dankzij haar zachte schuimformule en aangename geur

Resultaat: een gezond uitziende huid.

 

Nivea Verfrissende en Verzachtende Reinigingsmousse

Het product

Reinigingsmousse is een product wat ik altijd leuk heb gevonden. In de verpakking lijkt reiningsmousse vloeibaar, maar niets is minder waar.¬†Met √©√©n druk op de knop krijg je een heerlijk¬†schuim dat zacht en luchtig aanvoelt. √Č√©n pomp is genoeg om je hele gezicht mee te reinigen. Het product is dus erg zuinig in gebruik, ik denk dat je er een paar maanden over doet om een verpakking op te maken.

 

Het gebruik

Laat ik beginnen bij het begin – de verpakkingen vind ik erg mooi. Het pompsysteem is fijn in gebruik. Ook hebben beide mousses een prettige geur. Als je je gezicht gaat reinigen, breng dan 1 √° 2 pompjes aan op je hand, verdeel dit over een vochtig gezicht met kleine ronddraaiende bewegingen. Spoel het daarna goed af met lauw-warm water.

 

Merkte ik verschil?

Nee, ik merkte geen verschil. Beide reinigen mijn huid grondig, op een milde manier. Misschien dat het door mijn huidtype komt dat ik geen verschil merk – zoals ik zei is mijn huid gemengd en gevoelig.

 

Conclusie

Ik stoor me er niet aan dat ik geen verschil merk. Beide reinigers vind ik prettig werken. Mijn huid wordt goed gereinigd en voelt na gebruik zacht aan. Nog een pluspunt is dat het product zuinig in gebruik is. Aan slechts één pompje heb ik genoeg om mijn hele gezicht te reinigen. Daarnaast is mousse ook gewoon een heel erg leuk product om te gebruiken. Yes, beide reinigers ga ik zeker vaker gebruiken.

 

Nivea Reinigingsmousse kost circa ‚ā¨6,85 en is onder andere te koop bij Kruidvat en Etos.
Aankomende week geeft Etos op Nivea gezichtsreiniging 1+1 gratis.

8 Comments

 1. […] ik sinds een week meer omgegooid heb in mijn gezichtsverzorging routine. Ik gebruik¬†namelijk ook¬†reinigingsmousse van Nivea. Ik merk dat de reinigingsmousse vooral de huid op mijn gehele gezicht kalmeert, Grease Lightning […]

  Beantwoorden
 2. Mirthe | MissGirlsCorner 17 november 2015

  Leuk artikel. Ze lijken mij ook erg fijn. Ik heb een normale huid en ook bij mijn T-zone is het wat vetter. Ik ga ze een keer proberen.

  Beantwoorden
 3. evelien 16 november 2015

  ja ik vind deze producten echt heel erg fijn!<3 Mooie foto's!

  Liefs! Evelien

  Beantwoorden
 4. Joyce 16 november 2015

  Deze ga ik zeker even onthouden! Zeker dat mousse-ding lijkt me grappig. Is weer eens wat anders dan een soort water. Doe je het met je handen of op een doekje/watje?

  Beantwoorden
  • Leonie 16 november 2015

   Soms met m’n handen soms met m’n SkinPro van Oriflame! X

   Beantwoorden
 5. Manon 16 november 2015

  Klinkt als een prima reiniger !

  Beantwoorden
 6. Btissam 16 november 2015

  Ik vind ook dat deze producten echt supergoed werken ! Zelf gebruik ik de roze variant al 1 maand !

  Beantwoorden
 7. Saskia 16 november 2015

  Deze gebruik ik altijd. Ook handig voor onder de douche! Heerlijk spul!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *