The Body Shop ❤ Camomile Cleansing Oil

The Body Shop ❤ Camomile Cleansing Oil

Make-up verwijderen, iets wat onwijs belangrijk is maar wat er vaak genoeg inschiet bij mij. Wanneer ik geen zin heb om mijn huid uitgebreid te reinigen, grijp ik vaak naar make-up doekjes. Onwijs slecht, die dingen drogen mijn huid hartstikke uit. Het werd tijd om op zoek te gaan naar een andere, simpele en milde manier om mijn huid te reinigen. Ladies, ik denk dat ik een geweldig product ontdekt heb. Lees vooral verder! 🙂

 

The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil

Reinigingsolie. Verwijdert moeiteloos onzuiverheden en zelfs waterproof make-up.

Zoals je vast al gemerkt heb, heb ik het over de Camomile Silky Cleansing Oil van The Body Shop. Dit is een reinigingsolie, verpakt in een handige pompflacon.

Je wilt je make-up grondig verwijderen én lief zijn voor je huid. Dat kan door de kracht van bloemblaadjes in onze Camomile make-upremovers. Deze verrukkelijke olie bespaart je veel tijd: Hij verfrist en reinigt in een handomdraai. En dat zonder te plakken.
Verrijkt met kalmerende essentiële Community Fair Trade-kamilleolie voor een zijdezachte huid
Bij de verbouwing van de kamille worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt
Je huid voelt onweerstaanbaar zacht en is heerlijk fris.  The Body Shop

The Body Shop ❤ Camomile Cleansing Oil

Ingrediënten

Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil (Skin-Conditioning Agent), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Polysorbate 85 (Surfactant-Emulsifying), Sorbitan Trioleate (Surfactant-Emulsifying), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Octyldodecanol (Emollient), Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Limonene (Fragrance Ingredient), Anthemis Nobilis Flower Oil (Fragrance/Essential Oil), Citric Acid (pH Adjuster)

Wooohoo, een ingrediëntenlijst waar ik gelukkig van word. Het eerste ingrediënt is sojaboon olie, een milde olie geschikt voor een droge en/of gevoelige huid. Vervolgens zit er amandelolie in, amandelolie is rijk aan vetzuren, vitamine A en B en mineralen. Amandelolie werkt hydraterend en verzachtend. Zijn we al klaar met de oliën? Nee, tussen de ingrediëntenlijst vinden we ook zonnebloemolie en sesamolie. Uhm, dit heet toch echt Camomile Cleansing Oil, maar kamille staat helemaal achteraan de ingrediëntenlijst, een beetje gek. Verder zijn er nog een aantal vetzuren aan toegevoegd en tenslotte een beetje parfum.

 

The Body Shop ❤ Camomile Cleansing Oil

Gebruik

Ik kan het niet anders zeggen: ik vind de Camomile Silky Cleansing Oil prettig in gebruik. De verpakking valt makkelijk mee te doseren. Wat ik nog een voordeel vind aan de verpakking, is dat je de pomp kan vergrendelen. Zo kan de olie niet lekken als je hem bijvoorbeeld meeneemt in je tas.
De substantie is vanzelfsprekend erg vloeibaar en olie-achtig. Hiermee valt make-up gemakkelijk te verwijderen, zelfs als je aardig geplamuurd hebt of waterproof producten gebruikt. De ingrediëntenlijst werd ik ook enthousiast van, deze olie bevat een hoop natuurlijke producten. De geur is erg mild en ruikt zoals verwacht naar kamille.

Ik neem één pomp Cleansing Oil voor mijn hele gezicht. Ik masseer het product in en eindig bij mijn ogen. Zelfs waterproof make-up verwijdert moeiteloos. Daarna gebruik ik een vochtige washand om mijn gezicht af te nemen en ga daarna met een wattenschijfje micellair water voor een tweede reiniging, om eventuele ‘restjes’ make-up te verwijderen. Op dit wattenschijfje is haast nooit vuil te vinden, de Cleansing Oil doet goed zijn werk.

Conclusie

Als je je make up in één handeling wilt verwijderen, dan is dit de ideale reiniger. De Cleansing Oil vervult zijn taak, is prettig in gebruik en bevat een hoop natuurlijke ingrediënten. Ik kan hier heel kort over zijn, ik ga deze Cleansing Oil met een hoop plezier gebruiken. Doordat ik maar één pompje olie per keer nodig heb, kan ik onwijs lang vooruit met deze verpakking, nog een voordeel. Mocht jij cleansing oils nou ook prettig vinden om je make-up mee te verwijderen, dan raad ik deze zeker aan.

Camomile Silky Cleansing Oil is te koop bij The Body Shop voor €15,-

5 Comments

 1. Nathalie | insideandout.nl 7 september 2015

  Ik heb laatst de Camomille cleaning butter gekocht, na lang twijfelen! Tot nu toe vind ik het ook een fijn product 🙂

  Beantwoorden
 2. Manon 3 september 2015

  Deze is heel fijn, heb hem zelf ook keer gehad!

  Beantwoorden
 3. KiM 3 september 2015

  Dit product lijkt me heel erg fijn.

  Beantwoorden
 4. Danielleeee 3 september 2015

  Lijkt me een ontzettend fijn product !

  Beantwoorden
 5. thebeautyblognl 3 september 2015

  Deze lijkt mij fijn!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *