The Body Shop ❤ Vitamin E Eye Cream

The Body Shop ❤ Vitamin E Eye Cream

Ik word de laatste tijd weer verregend, ik heb een zere keel en ik heb last van een droge en gevoelige huid. Uhm, officieel is het nog zomer?! Anyway, wanneer ik last heb van een gevoelige huid merk ik dat vooral bij de huid rondom mijn ogen. Vandaar dat ik besloot mijn allereerste oogcrème aan te schaffen: Vitamin E Eye Cream van The Body Shop. Benieuwd hoe deze mij bevalt? Lees dan gezellig verder!

 

The Body Shop ❤ Vitamin E Eye Cream

Een lichte vochtregulerende crème met vitamine E voor de tere huid van de oogcontour. Helpt lijntjes, donkere kringen en wallen te verminderen en laat de huid zacht en glad aanvoelen – The Body Shop

Ingrediënten

Aqua (water), Glycerin (glycerine), Cyclomethicone, Methyl Glucose Sesquistearate, Rosa canina (rozenbottelolie), Methyl Gluceth-20, Mica, Panthenol, Tocopheryl Acetate (vitamine-E-acetaat), Saccharide Isomerate, Phenoxyethanol, Barium Sulfate, Butyrospermum parkii (sheaboter), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Algae (zeewierextract), Sodium Hyaluronate, Methylparaben, Sodium Hydroxide, Dimethicone, Butylparaben, Ethylparaben, Disodium EDTA, Isobutylparaben, Propylparaben, Chlorphenesin, Sodium Dehydroacetate, kleurstof: CI 77891.

Vitamine E beschermt de cellen, celwand, bloedbaan en weefsel. Vitamine E wordt vaak toegevoegd aan crèmes, zalven en shampoos. Vitamine E zou de huid en het haar versterken. Rozenbottelolie bevat een hoog gehalte aan vitamine A en C, daardoor wordt het beschouwd als een anti-aging ingrediënt. Ook schijnt het dat rozenbottelolie de elasticiteit van de huid helpt te verhogen. Shea boter herstelt de vochthuishouding en verzacht de huid. Zeewier bevat tot 20 keer meer mineralen dan we in landplanten aantreffen. Ook is zeewier rijk aan vitaminen. Tot mijn schrik bevat de créme ook een behoorlijke hoeveelheid aan siliconen en parabenen, erg jammer. Siliconen leggen een laagje over je huid waardoor het je huid afsluit. Dit kan leiden tot verstopte poriën en irritaties, niet erg handig bij een gevoelig huidje.

 

The Body Shop ❤ Vitamin E Eye Cream

Gebruik

Volgens The Body Shop moet je de créme zachtjes inkloppen rond de ogen, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Ik heb de oogcrème tot nu toe alleen ’s avonds aangebracht, misschien dat ik in de winter de crème wel twee maal per dag ga gebruiken. Aangezien mijn huid op dit moment nog niet mega droog is, wacht ik daar mee. De verpakking is prettig in gebruik, er valt makkelijk mee te doseren. De substantie smeert goed uit en trekt snel in.

 

Mening

Ik vind de Vitamin E Eye Cream prettig in gebruik. Je hebt weinig product nodig, de crème brengt makkelijk aan en trekt goed in. Na een aantal keer deze oogcrème gebruikt te hebben vond ik de huid rondom mijn ogen er rustiger uit zien. Het leek alsof de donkere kringen verminderd waren, ook leken de lijntjes naast mijn oog verminderd. Wat ik een behoorlijk nadeel vind aan deze Vitamin E Eye Cream is dat er maar liefst 5 parabenen inzitten, iets wat ik niet verwacht had van een merk als The Body Shop.

 

Vitamin E Eye Cream 15 ml, €15 te koop bij The Body Shop en thebodyshop.nl

2 Comments

  1. bymarlayne 23 augustus 2015

    Lijkt me een fijn product! Misschien probeer ik deze wel een keer uit.

    Beantwoorden
  2. thebeautyblognl 23 augustus 2015

    Lijkt mij een goed product!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *