Blog Inspiratie TAG

Hoi guys! Ik bekeek laatst de nieuwe lay-out van Glorious Ladies en toen kwam ik meteen de blog inspiratie TAG tegen. Ik had nog nooit van deze tag gehoord, maar ik vond het zo enorm leuk om door te lezen. Ik wilde deze tag zelf heel graag overnemen, dus bij deze!

Heb je volop inspiratie of loop je wel eens tegen een writers- of bloggersblock aan?

De mensen die mij al wat langer volgen hebben vast gemerkt dat ik in het begin van mijn blog elke dag een artikel online had staan. Dit vond ik heel leuk, zo’n creatieve uitdaging. Na een tijd merkte ik wel dat ik het lastig vond om voor elke dag iets nieuws te bedenken. Soms raffelde ik ook dingen af. Dit vond ik natuurlijk niet goed/leuk. Vandaar dat ik besloten heb pas artikelen te typen als ik inspiratie heb. Video’s plaats ik daarentegen wel elke vrijdag. Tot nu toe verloopt dit goed! 🙂

Als de woorden niet uit je vingers vloeien, hoe voel jij je dan?

Natuurlijk is het heel vervelend als de woorden niet op ‘papier’ komen zoals jij het wilt. Gelukkig plaats ik pas een artikel als ik er tevreden over ben. Vloeien de woorden niet goed genoeg uit mijn vingers? Zijn de foto’s niet mooi genoeg? Dan plaats ik het artikel gewoon niet, of ik stel het nog een tijdje uit.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een blogartikel?

Wanneer ik plezier uit iets haal kan ik er enorm geconcentreerd mee bezig zijn. Artikelen tikken, foto’s schieten en video’s maken doe ik dan ook met 100% focus. Wil ik toch een pauze omdat ik bijvoorbeeld een lang artikel tik? Dan pak ik even een snack en/of wat drinken, bekijk ik wat filmpjes op Youtube en ga ik daarna met volle concentratie weer aan de slag!

Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?

Ik ben dol op Pinterest! Pinterest zorgt bij mij voor heel veel inspiratie. Of dit specifiek voor m’n blog is weet ik niet zeker. Vaak gebruik ik Pinterest meer voor mijn kamer of foto’s schieten. Inspiratie voor artikelen krijg ik vaak als ik een product koop, in een winkel ben of erover lees op andere blogs. Of juist als ik er NIET over lees op andere blogs, dat is natuurlijk nog vetter als je daar een goed artikel over schrijft!

Helpt muziek bij jou ter inspiratie?

Soms. De ene keer werk ik met muziek aan, de andere keer zonder muziek aan. Wanneer ik muziek aan heb vind ik het wel heel fijn om met mijn oortjes in te werken. De muziek die ik luister verschilt, maar ik denk dat ik bohemian muziek (als dat iets is, snappen jullie wat ik bedoel?) het fijnst vind om naar te luisteren tijdens bloggen.

Waar ontstaan de beste ideeën voor je blog?

Ik denk dat de beste ideeën voor mijn blog ontstaan als ik aan het shoppen ben. Ook komen er veel goede ideeën in me naar boven als ik op mijn kamer zit, video’s kijk of blogs lees. En soms schiet er natuurlijk onverwachts een goed idee in je hoofd, dat kun je nooit weten.

In welke inspirerende omgeving werk je het liefst?

Het liefste werk ik op mijn slaapkamer. Die is lekker licht van kleur en er is vrij veel lichtinval. Ook heb ik veel inspirerende decoratie op mijn kamer staan.

large

Heb je ook een ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet meer weet?

Ik heb sowieso geen bureau, haha! Ik werk vaak op mijn bed, maar goed. Ik heb wel een boek van Lauren Conrad. Ook ben ik nog van plan Happy Life van Mascha te kopen. Voor de rest heb ik niet echt dat soort boeken. Mijn blogbijbel is gewoon het internet, denk ik 🙂

Welke bloggers inspireren jou?

Heel veel bloggers inspireren mij op hun eigen manier. Ik vind DisForDazzle een hele mooie blog, fijne schrijfstijl, mooie foto’s en vooral de video’s van Diana vind ik geweldig. Haar kledingstijl en huis is gewoon zó gaaf en inspirerend. Daarnaast vind ik Jiami van Lifesplash ook heel inspirerend. Haar lay-out en nerdy kant als ik het zo mag noemen vind ik echt geweldig. Omg, haar foto’s zijn keer op keer zo prachtig. Net als haar video’s en artikelen.

Heb je nog meer bijzondere inspiratiebronnen?

Instagram! Instagram heb ik hierboven nog niet genoemd maar ik spendeer zó enorm veel tijd aan deze app. Ik vind het zo leuk om te zien hoe andere mooie kiekjes maken. Ik volg vooral veel beauty accounts, wat heel inspirerend werkt. En zoals ik hierboven heb genoemd zijn andere inspiratiebronnen voor mij: Pinterest, Youtube, blogs, boeken, mijn slaapkamer, mensen, door de stad lopen, winkels. Ik denk dat dit de belangrijkste inspiratiebronnen waren.

Done. Wat was dit een leuke tag zeg! Ik heb weer een stukje meer geleerd over mezelf, haha! Ik vond het heel leuk om deze tag in te vullen. Ik hoop dat jullie er net zo veel van genoten hebben als ikzelf. Laat bij de comments achter wat jouw grootste inspiratie bron is, als je dat leuk vind! Kus X

Ook leuk:

2 Comments

  1. Patricia 13 april 2015

    Wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld. Ik heb je toegevoegd aan het lijstje van bloggers die dat ook hebben gedaan.

    Beantwoorden
  2. Bernadet 9 april 2015

    Je hebt hem heel leuk ingevuld Leonie! 😀

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *