25 foodvragen tag

25foodvragenbanner

Bij Vera en Jiami zag ik de 25 foodvragen tag voorbij komen. Wie mij kent weet dat ik ontzettend van eten (maken) houd. Deze tag over eten maakte mij dan ook super enthousiast. Ik vind tags sowieso leuk, de combinatie met eten is dus helemaal weggelegd voor mij. 25 foodvragen, let’s go!

Wat is je favoriete ontbijt?
Ja hallo, ik kan niet één favoriet kiezen! Ik ben gek op een uitgebreide brunch met croissantjes, verse jus etcetera. Ook kan ik een tosti heel erg waarderen. Yoghurt of een smoothie nam ik een tijdje terug vaak als ontbijt, tegenwoordig niet meer. Wat wel al sinds ik me kan herinneren bij m’n ontbijt hoort is een kop thee.

Hoe drink je je koffie?
Ha, koffie! Ik drink pas sinds een halfjaar koffie. Of je dat nou echt koffie kan noemen weet ik niet. Normale koffie vind ik niet lekker. Cappuchino vind ik drinkbaar. De Speculaas Latte en de Pumpkin Spice Latte van de Starbucks zijn heaven on earth. De koffie die ik het meest drink is home-made Pumkin Spice Latte. Als ik dat recept met jullie moet delen, let me know!

25foodvragen

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Meestal als ik ergens lunch bestel ik een broodje waar kip op zit, maar een broodje zalm vind ik ook erg lekker. Toen ik nog bij de Hema werkte heeft het broodje kip met bacon mijn hart veroverd.

Soep of salade?
Ik denk dat ik hier voor salade kies. Ik kan enorm genieten van soep (vooral lente-ui soep) maar ik heb meer salades die ik lekker vind dan soepen waar ik van geniet. Pastasalade met kip van La Cubanita is denk ik de lekkerste salade die ik ooit gegeten heb.

Wat is je favoriete kookboek?
Ik heb geen kookboek! Een tijd terug was ik helemaal verslaafd aan 24kitchen kijken en vooral de gerechten van Jamie Oliver (met name 15-minute meals, waar ook een boek van is) lijken me enorm lekker. Ik ben ook nog wel benieuwd naar het boek van Rens Kroes, PowerFood.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet. Ik ben niet zo’n zoetekauw.

Welke keuken (land) is je favoriet?
I ♡ Mexicaans, Spaans, Aziatisch. De Nederlandse keuken is niet echt mijn ding.

Wat is je favo foodfilm?
Ik denk niet dat ik ooit een foodfilm gezien heb.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Chocoladetaart van de Hema. Twee jaar geleden op mijn verjaardag heb ik zelf de halve taart op gegeten, no regrets.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Internet (Tumblr en Google vooral), Allerhande, 24Kitchen. Oh, en de supermarkt natuurlijk, daar krijg je ook wel eens spontane food-ideeën.

Thuis koken of uit eten gaan?
Ik vind uit eten gaan zó leuk. Gezellig met familie, vrienden of m’n vriend, met z’n allen genieten van het eten en elkaar. Maar ik hou ook ontzettend van koken. Toch denk ik dat ik kies voor uit eten gaan 🙂

High end of Low profile?
Volgens mij hang ik er een beetje tussenin.

Wat is je lievelings restaurant?
Sumo en La Cubanita, yes!

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn en Vomar. Marqt is trouwens ook een leuke supermarkt. Ik vind het super leuk om (samen met mijn moeder) boodschappen te doen.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Wat een lastige vraag! Pasta salade met kip van La Cubanita denk ik. Of gefrituurde kip van Sumo. Chocoladetaart van de Hema is ook flawless. Ik kan echt niet kiezen.

Foto 07-12-14 18 24 10

Wat is je favo cocktail?
Ha, in 2013 was ik 16 en mocht ik wel alcohol, in 2014 mag ik terwijl ik 17 ben geen alcohol meer. Op mijn verjaardag had ik de Perfect Kiss cocktail, die vond ik heel erg lekker.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George natuurlijk!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Lekker veel kruiden, vind ik leuk om mee te knutselen.

Mijn favo snack is…
Meestal pak ik heel saai gewoon een schaaltje met chips, hoe slecht dat ook is. Maar ik vind zo veel snacks lekker dat ik geen favoriet kan kiezen.

Wat zit er op jouw pizza?
Salami! Geen pizza lekkerder dan een salami pizza, vooral een zelfgemaakte salami pizza vind ik heel erg lekker. Maar misschien is een shoarma pizza toch net iets lekkerder, ik durf het niet te zeggen.

Wat lust je echt niet?
Kazige room troep (aldus Patrick), kolen ben ik over het algemeen ook niet zo’n fan van.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik volg geen foodblogs! Wha! Wel kijk ik vaak de filmpjes van FoodGloss op YouTube, telt dat ook?

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets geks gegeten heb. Ik kreeg laatst wel een beetje van Angels On Bare Skin (Lush) in m’n mond en dat smaakte nog lekker ook. Is dat gek genoeg?

Wat staat er op je food bucket list?
Ik wil graag nog een keer de broccoliburgers van FoodGloss maken. Oh, en ik heb nog nooit turkse pizza gegeten dus die mag ook op m’n bucket list. En dan nu mijn ultieme droom: een maaltijd eten bereid door Jamie Oliver. Uhu.

Ik kan niet leven zonder…
Wraps! Die was niet zo moeilijk 🙂

 

Hierbij draag ik de tag over aan iedereen die van lekker eten houdt! 🙂

Zonder welk eten kan jij niet leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *